PCCOCS cu detalii, după perchezițiile în apartamentul unuia dintre legionarii moldoveni ce luptă în Ucraina: Este un dosar de trafic de droguri de circa 6,7 mil. lei

Procurorii PCCOCS au venit cu detalii despre descinderile din apartamentul din Chișinău al lui Arslan Safarmatov, unul dintre moldovenii înscriși în Legiunea Internațională a Ucrainei. Astfel, PCCOCS menționează că perchezițiile au avut loc într-un dosar de trafic de droguri din Ucraina, de circa 6,7 milioane lei, la sfârșitul lui februarie curent.

Foto: captură/tv8

„Mai exact, cele 178 de brichete cu substanță asemănătoare hașișului au fost depistate în spațiul destinat roții de rezervă al mașinii conduse de o șoferiță din Ucraina, cu tatăl acesteia și cu doi copii minori. Aceștia au fost opriți în Lipcani, Briceni de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal pentru control în linia a doua. 

Potrivit oamenilor legii, învinuitul al cărui domiciliu a fost luni percheziționat în sectorul Ciocana din Chișinău ar fi organizat traficul ilicit de droguri prin contrabandă, de comun cu alte persoane. Deși acesta nu-și recunoaște vinovăția, probele demonstrează contrariul – fapt pentru care procurorii PCCOCS urmează să solicite plasarea acestuia în arest preventiv, astfel încât investigațiile să nu fie împiedicate. 

În ceea ce privește probatoriul ridicat din apartamentul învinuitului, acesta conține inclusiv mijloace bănești. Mai exact, au fost ridicate mai multe bunuri și sume de bani - peste 5.000 USD și peste 8.000 EUR - a căror proveniență (din surse legale sau ilegale) urmează să fie stabilită.

Perchezițiile desfășurate au fost autorizate de judecătorul de instrucție. Totodată, ținem să remarcăm faptul că divulgarea publică a bănuielii rezonabile a oamenilor legii față de bărbatul vizat, înainte de efectuarea perchezițiilor, nu ar fi servit scopului investigării eficiente a cazului. În context, asigurăm părțile interesate despre faptul că noile evoluții pe dosar urmează să fie comunicate publicului, în măsura în care acestea nu ar împiedica urmărirea penală, timp în care persoana vizată în dosarul penal beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, menționează PCCOCS.

Descinderi în apartamentul din Chișinău al lui Arslan Safarmatov, unul dintre moldovenii înscriși în Legiunea Internațională a Ucrainei, care anul trecut, în luna noiembrie, au transmis un mesaj de amenințare celor „care au vrut să răstoarne guvernarea PAS”. Perchezițiile sunt efectuate de PCCOCS.

La începutul lunii noiembrie 2022, un grup de moldovenii aflați în Ucraina, ce luptau în război contra Rusiei, au adresat un mesaj veteranilor care au luptat în războiul de pe Nistru din anii 1991 - 1992 și persoanelor „care îi îndeamnă să se răscoale contra actualei guvernări”.

„Stimați cetățeni ai RM și cei care vor să răstoarne guvernarea în țară, să nu vă împingă păcatul să faceți acea răsturnare de situație și de putere în țară. Suntem 200-300 de moldoveni, dar în urma noastră este Legiunea internațională, în care sunt 22-25 de mii de soldați pregătiți și profesionali și atnci acești alde Șor, Dodon, Cavcaliuc și toată compania o să vrea să stea la pușcărie, dar credeți-mă, că nu veți avea șansa asta.

Și la prietenii noștri care pun la cale diferite proiecte și mai ales ca finii domnului Plahotniuc și alții, nu încercați, și din mormânt vă scoatem, o să vă îngropăm, o să vă scoatem și iarăși o să vă îngropăm. Oameni buni, nu vă lăsați manipulați de acești hoți”, declara atunci Arslan Safarmatov.


Pub