(foto) ANP publică imagini din celula Marinei Tauber: Cum arată camera din penitenciarul nr. 13

Vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber a fost plasată singură în celulă. Aceasta a fost asigurată cu obiecte de primă necesitate, lenjerie de pat, acces la apă potabilă, lumină naturală și artificială. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor plângeri din partea deputatei nu au fost.

Foto: Colaj

„În contextul informațiilor apărute în presă privind condițiile precare în care se deține M. Tauber, Administrația Națională a Penitenciarelor vine cu următoarele precizări:

În strictă conformitate cu legislația în vigoare, la momentul parvenirii în Penitenciarul nr.13-Chișinău, deținuta Tauber, a fost plasată într-o celulă care corespunde tuturor exigențelor legislației naționale și recomandărilor înaintate de către mecanismele naționale și internaționale care monitorizează cu strictețe respectarea drepturilor persoanelor instituționalizate.

Celula în care actualmente se deține sus-numita este amplasată la nivelul I al blocului de regim numărul 3, având o suprafață de 22 m2, destinată conform normativelor pentru plasarea a 1-3 deținuți (vezi mai jos imagini din celula de detenție).

Totodată, pentru asigurarea deţinerii separate în locul de arest preventive, potrivit prevederilor art. 309 alin. (1) lit. f), g), Cod de executare, deținuta a fost plasată de una singură în celulă.

În același context, după repartizarea în blocul de regim prevenita a fost asigurată cu obiecte de primă necesitate, lenjerie de pat, acces la apă potabilă, lumină naturală și artificială, tot necesarul prevăzut de normativele în acest sens. Plângeri din partea deținutei nu au fost înregistrate. Prin urmare, având în vedere informațiile eronate apărute în presă, ANP lansează un apel public în care cheamă mass-media să solicite poziția oficială a instituției pe marginea subiectului publicat”, menționează ANP.




Deputata Șor, Marina Tauber rămâne în arest în penitenciarul 13 încă 20 de zile. Magistrații au admis demersul acuzatorilor.

Marina Tauber a fost adusă la Judecătoria Ciocana. Magistrații au decis dacă îi prelungesc arestul sau dacă urmează a fi eliberată din penitenciar.

La 2

3 iulie, deputata Marina Tauber a primit 30 de zile de arest preventiv în Penitenciarul 13. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Marina Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare. Este vorba despre „acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal”.

La 21 iulie, Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a înaintat în Parlament două cereri de ridicare a imunității în privința deputatei Șor Marina Tauber.

Drept urmare, cererile PG interimar au fost aprobate de deputații PAS și Șor.

În aceeași zi, Tauber a declarat că deține informația precum că va fi reținută.

Tot atunci, procurorii au descins cu percheziții în biroul deputatei. Ulterior deputata a fost reținută.


Pub