Procurorii vor cere arest preventiv pentru fostul șef PCCOCS, învinuit de îmbogățire ilicită

Procurorii vor cere azi mandat de arest pentru fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) Nicolae Chitoroagă, învinuit anterior de îmbogățire ilicită, anunță Procuratura Anticorupție (PA) într-un comunicat de presă.

Foto: procuror.md

Chitoroagă a fost pus sub învinuire pe faptul îmbogățirii ilicite, conform art.330/2 alin.(2) Cod Penal și audiat în calitate de învinuit. Vinovăția nu o recunoaște și a solicitat, prin cerere scrisă, examinarea demersului privind aplicarea măsurii preventive în lipsa sa.

Procurorii anticorupție au înaintat demersul în temeiul riscului de a împiedica buna desfășurare a mersului urmăririi penale și prevenirea săvârșirii de către învinuit a unei noi infracțiuni.

Examinarea demersului privind aplicarea măsurii preventive privative de libertate va avea loc la Judecătoria mun. Chișinău, cu sediul Ciocana.

UNIMEDIA amintește că fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) Nicolae Chitorgoagă este cercetat penal de către Procuratura Anticorupție și a fost reținut pentru 72 de ore.


Pub