(video) Un marș organizat de comunitatea azeră din Moldova a degenerat în altercații în fața Ambasadei Armeniei din Chișinău

Un marș organizat de Congresul Azerilor din Republica Moldova a degenerat în violențe în fața Ambasadei Armeniei, unde participanții la miting au fost întâmpinați de membrii comunității armene din Republica Moldova. Mai mulți carabinieri se află la fața locului pentru a asigura ordinea publică.

Foto: Gaik Vartanian/Facebook

Reprezentanții Congresului Azerilor din Republica Moldova au anunțat pentru astăzi, începând cu ora 10:00, un marș pașnic în semn de protest în sprijinul forțelor armate din Azerbaidjan. La acțiune au luat parte reprezentanți ai comunității azere din Moldova, inclusiv studenți azeri care studiază în Moldova.

Ajunși în fața Ambasadei Armeniei, au fost întâmpinați de membri ai comunității armene iar marșul pașnic a trecut în altercații.

Socialistul Gaik Vartanian a publicat pe pagina sa de Facebook imagini video de la fața locului.

Marșul a început la Ambasada Azerbaidjanului din Republica Moldova, la strada M. Kogalniceanu. Apoi participanții la procesiune s-au deplasat pe traseul către Ambasada Armeniei, de pe strada G. Cașu.

Un conflict între cele două foste state sovietice asupra teritoriului Nagorno-Karabah rămâne fără rezolvare de mai bine de 30 de ani, însă luptele recente s-au dus în Tavush, o zonă aflată la nordul teritoriului disputat.

Cele două foste state sovietice au purtat un război în perioada 1988 – 1994, când Armenia i-a susținut pe etnicii armeni din enclava Nagorno-Karabah, un teritoriu recunoscut la nivel internațional ca făcând parte din Azerbaidjan.


Pub