(video) Atac armat la un colegiu din Rusia: Un elev a ucis un coleg și a rănit alții trei cu o pușcă de vânătoare, după care s-a sinucis

Doi elevi au murit și alții trei au fost răniți în urma unui atac armat, care a avut loc în această dimineață, 14 noiembrie 2019, la un liceu din Blagoveşcensk, un mic oraș din Orientul îndepărtat rus, anunță agenția de presă Ria.ru.

Foto: amur.sledcom.ru / Пресс-служба СК Росси по Амурской области

Un elev a deschis focul într-un auditoriu al Colegiului tehnic Amur. În dimineața zilei de 14 noiembrie, el a intrat fără nici-un impediment în instituția de învățământ, a intrat în auditoriu, unde a îndreptat arma către colegii săi, făcând semn profesoarei să iasă.

Profesoara a fugit la cel mai apropiat magazin, de unde a chemat poliția.

Atacatorul a fost oprit de polițiștii rutieri, care au venit primii la locul crimei și au tras asupra lui, rănindu-l.

După ce elevii au fost evacuați din colegiu, oamenii legii au descoperit cadavrele a două persoane, inclusiv a atacatorului, care s-a sinucis.

Potrivit informațiilor preliminare oferite de poliție, cauza incidentului a fost un conflict între studenți. Pușca de vânătoare de model IZH-81 din care a tras elevul, era înregistrat oficial pe numele lui.

Mash relatează că atacatorul este un student în vârsta de 19 ani, pe nume Daniil Zasorin.

Cei trei tineri răniți au vârstele de 17, 19 și 20 de ani. Ei au fost transportați la spital cu diverse răni provocate de gloanțe, unul dintre ei fiind internat în stare gravă, potrivit Ministerul Sănătății din Rusia.

„Suspectul şi-a tras un glonţ în cap” şi a decedat, a declarat comitetul de anchetă, care a deschis un dosar penal pentru „omor”.

UNIMEDIA amintește despre un alt atac care a șocat Rusia - în luna octombrie 2018, un elev a ucis 21 persoane și a rănit altele 50, iar apoi s-a sinucis într-un liceu din Kerci.


Pub