(sondaj) Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile bașcanului, pe cine ar vota locuitorii din UTA Găgăuzia

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile bașcanului în UTA Găgăuzia, Irina Vlah ar câștiga detașat scrutinul. Asta arată rezultatele unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Foto: moldnova.eu

Dacă duminica viitoare vor avea loc alegerile Başcanului Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia, 29% dintre persoanele intervievate nu ştiu cu cine să voteze.

Pentru actuala başcană a Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia, Irina Vlah, sunt gata să voteze 50,9% din respondenţi, pentru Nicolai Dudoglo – 5,3%, pentru Serghei Anastasov – 3,8%, pentru Vladimir Kîssa – 2,6%. Pentru socialistul Fiodor Gagauz doar 1,5% ar fi gata să voteze, pentru Ivanna Köksal – 1,4%, pentru Dmitrii Konstantinov – 1,3%, pentru Ivan Topal – 1,1%, pentru Aleksandr Tarnavskii – 1%, iar ceilalţi concurenţi au acumulat sub 1%.

sondaj / Sursa:infotrafic

Cercetările de teren în cadrul sondajului de opinie cu genericul „Opţiunile sociopolitice ale locuitorilor din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia în preajma alegerilor Bașcanului” au fost efectuate în perioada 15-19 martie 2019 pe un eşantion de 1029 respondenţi din 22 de localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia, cu o eroare maximală de + 2,6%.

Amintim că alegerile başcanului Găgăuziei au fost transferate de pe 19 mai pentru 30 iunie. O decizie în acest sens a fost adoptată de către Adunarea Populară, care a operat totodată mai multe modificări în legislaţia electorală locală, inclusiv cu privire la prezenţa la urne.


Pub