Noul director al Penitenciarului nr.13 a cerut suspendarea hotărârii de eliberare condiționată a lui Vlad Filat

Noul director al Penitenciarului nr.13, Tudor Moraru, a cerut suspendarea hotărârii de eliberare condiționată a lui Vlad Filat, emisă de Judecătoria Ciocana. Informația ne-a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea.

Foto: UNIMEDIA

Această solicitare vine după ce ieri, ministrul Justiției a declarat că urmează mai multe demisii în cadrul Adiminstrației Naționale a Penitenciarelor după eliberarea fostului prim-ministru Vlad Filat. „Pentru că eu nu am fost informat, iar deciziile interimarilor nu sunt de bună credință”, a argumentat Nagacevschi, în acest context.

Totodată, ministrul Justiției a declarat că la baza demersului a stat un proces verbal emis de o comisie, special creată, a cărui componență a fost schimbată de trei ori, până a fi decizia judecătorească.

Din componența comisiei au făcut parte fostul director Andrei Saracuța, Fiodor Morari, Eugen Cornei, Alexandru Roicu, Cristina Ușurel și alții, în număr total de 11 membri.

Amintim că demersul emis de către directorul interimar al Penitenciarului nr.13 din Chișinău, Andrei Saracuța, către Judecătoria Chișinău, privind eliberarea condiționată înainte de termen a lui Vlad Filat, a fost la data de 12 noiembrie curent. Coincidență sau nu, dar anume în acea zi deputații PSRM și PDM au votat pentru demisia Guvernului Sandu.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus marți, pe lângă eliberarea condiționată a ex-premierului Vlad Filat din închisoare, anularea pedepselor complementare, și anume, interdicția de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani și retragerea Ordinului Republicii, conferit în anul 2013.

Vlad Filat a fost eliberat din pușcărie pe 3 decembrie, după mai bine de 4 ani petrecuți în detenție. Asta după ce, la 15 octombrie 2015, în sala de ședințe a Legislativului, în baza unui autodenunț al lui Ilan Șor, procurorul general de atunci, Corneliu Gurin, a solicitat ridicarea imunității lui Vlad Filat. În urma votului, fostul premier a rămas fără imunitate.


Pub