Aproape trei mii de tați din Republica Moldova și-au luat în 2018 concediu paternal

Aproape trei mii de tați din Republica Moldova și-au luat concediu paternal în 2018. Datele prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale arată că mai exact 2887 de tați și-au luat concediu paternal, iar mărimea medie a indemnizației acordate este de 4392 de lei.

Foto: Monitorul de Cluj

Datele au fost prezentate în cadrul unei mese rotundă cu tematica „Concilierea vieții de familie cu cea profesională”, la care au participat reprezentanții administrației publice centrale, locale, societății civile, sindicatelor și patronatelor.

„Un pas important realizat de Republica Moldova a fost aprobarea concediului paternal, care poate fi luat de tată în primele 56 de zile de la nașterea copilului, astfel ca să contribuie la creșterea acestuia în primele zile de viață. În așa mod, asigurăm o reciprocitate în familie”, a declarat secretarul de stat în domeniul asistenței sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul mesei rotunde dedicate Zilei Familiei.

Problemele discutate în cadrul mesei rotunde au ținut de dificultățile cu care se confurntă femeile, mai ales mamele, în căutarea unui loc de muncă plătit și implicarea bărbaților în echilibrarea vieții de familie cu cea profesională.


Pub