Igor Dodon dă asigurări că prețurile la energia electrică vor fi micșorate

Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu liderii Asociațiilor producătorilor din sectorul animalier și vegetal din Republica Moldova, în cadrul căreia au discutat mai multe aspecte legate de siguranța alimentară în condițiile crizei provocate de pandemia de Covid-19.

Foto: open4business.com.ua

Potrivit șefului statului, „anul agricol curent este dificil din cauza toamnei secetoase din 2019, a iernii care a fost fără zăpadă, dar și a unei posibile secete. Am asigurat producătorii agricoli de faptul că prețurile la energia electrică în curând vor fi micșorate, astfel acest factor nu va putea influența negativ asupra formării prețurilor și a procesului de producție”, a scris Dodon.

Situația ce ține de asigurarea populației cu produse alimentare este stabilă la moment, spune Igor Dodon, care a precizat că a primit asigurări de la cele mai mari rețele comerciale din Moldova că prețurile nu vor fi modificate nejustificat.

În contextul crizei pandemice, oficialii au analizat toate căile de asigurare a unui proces de producție neîntrerupt și a continuării exporturilor și importurilor de mărfuri necesare.

În cursul ședinței, au fost lansate propuneri privind stimularea maximă a comerțului online, inclusiv pentru produsele agricole, ceea ce va conduce nu doar la susținerea producătorului agricol, dar și la creșterea nivelului de dezvoltare tehnologică a economiei naționale.

Menționăm că la data de 30 martie 2020, S.A. „Energocom” a prelungit contractul de furnizare a energiei electrice încheiat cu Centrala Electrică de la Cuciurgan pentru 3 luni de zile, cu posibilitatea de prelungire, pentru acoperirea a 100% din necesarul de consum și va procura energie electrică la un preț cu 9,0% mai mic decât prețul mediu aplicat în baza contractelor existente.


Pub