Nichiforciuc, despre plecarea Ruxandei Glavan din partid: „Aș fi preferat să rabde până luni”. Ce ar urma să se întâmple

Vicepreședintele Partidului Democrat, Eugeniu Nichiforciuc, a comentat, astăzi, decizia Ruxandei Glavan de a părăsi fracțiunea PD din Parlament, dar și formațiunea politică. Acesta a spus că regretă că fosta sa colegă nu a așteptat până luni, fără a preciza exact ce se va întâmpla la începutul săptămânii viitoare.

Foto: UNIMEDIA

„Politica înseamnă lupta pentru democrația internă în partid spre binele țării. Îmi pare rău că, colega noastră dna Ruxanda Glavan a luat această decizie. Înțeleg și de ce. Este adevărat că a avut multe motive, dar era mai bine să discutăm în interiorul partidului înainte de a face acest pas. Au fost bune și rele pe parcurs, dar este important să păstrăm partidul unit și puternic”, a menționat vicepreședintele Partidului Democrat, pe pagina sa de Facebook.

„Aș fi preferat să aibă răbdare până luni, când democrația veritabilă din PDM va mai face un pas înainte”, a mai adăugat Eugeniu Nichiforciuc, fără a explica, însă, ce are în vedere.

La 1 mai, Ruxandra Glavan a anunțat că părăsește fracțiunea Partidului Democrat și își va continua activitatea în grupul parlamentar Pro Moldova.

Liderul PD, Pavel Filip, a dat de înțeles că se aștepta la un asemenea pas din partea fostei colege de partid. „Era firesc ca cei care au pus-o pe listele de partid să o retragă la un moment dat. Pleacă cei care s-au obișnuit să vadă partidul ca pe un sac cu bani și accederea la guvernare - ca pe o sursă de venit și rezolvare a intereselor personale”, a declarat Filip.

Pe 19 februarie, șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, au părăsit fracțiunea democraților în Parlament. Pe 20 februarie, au creat grupul parlamentar „Pro-Moldova” au anunțat că își doresc să formeze un nou partid politic, pe eșichierul de centru-dreapta.


Pub