Partidul Șor finisează proiectul de iluminare stradală la Taraclia: încă un sector a fost iluminat

Încă într-un sector din orașul Taraclia a fost dat în folosință sistemul de iluminat public, iar într-un altul a fost dat start lucrărilor de iluminare. Inițiatorul acestui proiect, Ilan Șor a reamintit că va transforma Taraclia într-o perlă a sudului țării.

Foto: partidulsor.md

Astfel, ambițiosul program de iluminare stradală a orașului Taraclia a ajuns la jumătate și urmează să fie finalizat în ajunul Zilei Independenței. Până acum, în cele trei sectoare au fost montate peste 32 km de rețea electrică și 880 de LED-uri. Sunt iluminate deja circa 40 de străzi ale orașului.

De asemenea, a fost dat start lucrărilor în cel de-al patrulea din cele șase sectoare. Aici vor fi montate o rețea electrică de 23 de kilometri, 650 de corpuri de iluminat de tip LED și modernizate opt posturi de transformare a curentului.

Cu ocazia dării în folosință a sistemului de iluminat public în sectorul trei și demarării lucrărilor în cel de-al patrulea, liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor a spus că, așa cum a promis, orașul va fi iluminat în ajunul Zilei Independenței și că în paralel susține mai multe proiecte de amenajare a orașului.

„La Taraclia se desfășoară lucrări ample de reparație a drumurilor, amenajare și înverzire. Eu și Partidul „Șor” ajutăm primăria să renoveze trei străzi și vom amenaja cinci străzi, care vor fi reparate în acest an. Noi, împreună cu primarul Veaceslav Lupov, ne propunem să facem din Taraclia o perlă, capitala sudului țării. Taraclia și Orhei vor deveni modele de urmat în ceea ce ține de dezvoltare urbană în țara noastră, orașe la care se vor alinia restul orașelor, inclusiv Chișinăul”, a declarat Ilan Șor.

Iluminat stradal / Sursa:partidulsor.md

Prezentă la evenimentul de la Taraclia, vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului „Șor”, deputata Violeta Ivanov a menționat că la sfârșit de august orașul va fi complet iluminat și se va bucura de cel mai modern sistem de iluminat public. Deputata a remarcat implicarea și buna cooperare dintre populație și administrația orașului.

„Dumneavoastră știți că Ilan Șor, Veaceslav Lupov și toată echipa noastră și-a pus drept scop să facă din Taraclia cel mai iluminat și amenajat oraș din sudul țării. Ne îndreptăm spre acest obiectiv datorită sprijinului vostru, al cetățenilor”, a spus Violeta Ivanov.

Iar deputata Reghina Apostolova, prezentă la eveniment, i-a felicitat pe locuitorii orașului Taraclia cu avansarea lucrărilor de iluminare stradală și a spus că aceste evenimente îi amintesc de renașterea orașului Orhei. “Pas cu pas, orașul Dvs devine mai luminos și mai sigur. Este un început bun, care neapărat continuă și va continua cu alte proiecte de infrastructură. Așa a fost și la Orhei. Echipa noastră dacă promite, se ține de cuvânt”, a spus Reghina Apostolova.

Proiectul de iluminare stradală din Taraclia prevede, în total, instalarea a 65 de kilometri de rețea electrică și peste 2500 de becuri LED cu consum redus de energie, modernizarea a 32 de stații de transformare a sistemelor de inteligente de conectare/deconectare a luminii la anumite ore.

Pentru 2020, Partidul „Șor” își propune să implementeze proiecte de iluminat public în circa o sută de localități din țară. Formațiunea politică și-a asumat angajamentul în fața cetățenilor că va implementa proiecte de iluminat stradal în toate localitățile cu primari din partea echipei lui Ilan Șor. În prezent sunt în toi lucrările pentru implementarea proiectelor de iluminat stradal și în alte câteva zeci de localități din raionul Orhei. De la începutul anului, au fost date în folosință proiecte de iluminat stradal în mai multe comune și sate din raionul Orhei, dar și în localități din raioanele Fălești, Criuleni și Taraclia.


Pub