„L-a apucat de tricou și de mână și l-a forțat să iasă”: Un copil, scos afară de o taxatoare, dintr-un troleibuz, pentru că nu a putut să-i răspundă în rusă

Un copil de 10 ani a fost scos afară de către o taxatoare, dintr-un troleibuz din capitală, pentru că nu a putut să-i răspundă în limba rusă. Despre aceasta a declarat mama băiețelului, pe pagina sa de Facebook. RTEC a venit cu o reacție și a menționat că s-a autosesizat și urmează să întreprindă toate măsurile necesare.

Foto: UNIMEDIA

„În ultimul timp, deseori citesc postări legate de cruzimea și neglijența taxatorilor, conducătorilor de troleibuz. Astăzi, 13 august, din păcate, copilul meu a trecut și el prin această neplăcută experiență. 

De o lună este la bunici, în vacanță, în Moldova, deseori își vizitează prietenul care este la câteva stații distantă de casă. La întoarcere spre casă, în jurul orei 18:34, a urcat în troleibuzul cu ruta Nr4 ( Strada Indepedenței colț cu Hristo Botev, direcția spre Grădina Botanică), doamna taxatoare, dacă o pot numi așa, pentru că nu merită, s-a adresat în limba rusă, el s-a blocat și i-a răspuns că nu cunoaște rusa și fără altă explicație, copilul meu de 10 ani a fost agresat. Taxatoarea l-a apucat de tricou și de mână și l-a forțat să iasă afară. Plângând, pe alocuri speriat și nervos și-a sunat bunicii, după care m-au sunat și pe mine. Sincer, sunt șocată de cruzimea, sălbăticia, cum și-a putut permite să aplice forța asupra unui copil. Plus, cine îl cunoaște pe Sebastian știe că e un copil liniștit, nu își permite să răspundă înapoi. El nu și-a dat seama că îi cere bani pentru călătorie, avea bani la el și era gata să achite, dar s-a blocat când a fost întrebat într-o alta limbă.

Din păcate, nu mă aflu în Republica Moldova acum. Sincer nu aș fi postat, dar am înaintat o plângere la adresa de email a Regiei Transport Electric Chișinău și tare sper ca prin postarea dată și plângerea adresată lor se va lua vreo acțiune. E inadmisibil astfel de comportament, nu locuim în junglă, există reguli, valori și rațiune. 

Se poate întâmpla orice, să uiți banii, să-i pierzi, chiar nu mai există simțul umanității? Trebuie de aplicat forța fizică și mai ales asupra unui copil? Bine că atunci când le întorci biletele nu te forțează să ieși că le corupi”, a scris mama copilului, pe pagina sa de Facebook.

Regia Transport Electric Chișinău a venit cu o reacție.

„Vă mulțumim pentru sesizare. RTEC s-a autosesizat și urmează să întreprindă toate măsurile necesare”, a scris instituția.


Pub