(video) Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu la funcția de premier al României

Președintele României l-a desemnat pe actualul ministru al Finanţelor Publice din România, Vasile Florin Cîțu, la postul de premier. Decizia a fost luată miercuri, 26 februarie, după consultările cu partidele politice.

Foto: Ministerul de Finanțe al Rămâniei

„După consultările de astăzi cu partidele parlamentare, am decis să îl desemnez pentru poziția de premier pe Florin Cîțu, care se va prezenta, în scurt timp, în fața Parlamentului cu o echipă guvernamentală și cu un program de guvernare”, a declarat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

„Noi nu ne dorim să blocăm România. Noi ne dorim să mergem mai departe şi să rezolvăm problemele ţării, să rezolvăm problemele românilor. Aşadar, după consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare pentru a mişca lucrurile în aşa fel încât să nu ne blocăm politic. Aşadar, astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt, în faţa Parlamentului, cu o echipă guvernamentală şi un program de guvernare", a arătat preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Liderul de la Cotroceni a declarat că această decizie a fost luată pentru a a depăși blocajul cauzat de tergiversările PSD, un urma cărora premierul desemnat Ludovic Orban și-a depus mandatul.

„Au trecut cele 15 zile în care, conform regulamentului, ar fi trebuit să se facă un vot. Nu s-a votat şi atunci am intrat în riscul unui blocaj total în Parlament. Pentru a depăşi acest blocaj, premierul desemnat, domnul Ludovic Orban, şi-a depus mandatul şi, pentru astăzi deja am convocat consultări cu partidele parlamentare", a menţionat Iohannis.

Flărin Cîțu este membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (din 1 februarie 2018) şi al Comisiei pentru afaceri europene (24 septembrie 2018).


Pub