(foto) Deputatul Eugeniu Nichiforciuc și-a făcut public testul la Covid-19

La două zile după ce parlamentarii moldoveni au fost trimiși în autoizolare la domiciliu după depistarea primului caz de infecție cu Covid-19 în Parlament, deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc a făcut publică dovada că este infectat cu noul tip de coronavirus.

Foto: UNIMEDIA

„Impus de falsurile promovate de unii colegi din Parlament, public rezultatul testului la Covid-19”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Eugeniu Nichiforciuc / Sursa:Facebook

Amintim că joi, 21 mai 2020, Eugeniu Nichiforciuc a fost testat pozitiv la infecția cu Covid-19, împreună cu soția sa. Anunțul a fost făcut de Dumitru Diacov, care a mai anunțat că o zi mai devreme a avut loc ședința fracțiunii PD, la care au participat și 5 membri ai Guvernului.

După anunțul lui Dumitru Diacov, începând de vineri, toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova se află în autoizolare. Dispoziția privind stabilirea regimului de autoizolare pentru toți deputații a fost semnată de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Deputații vor sta acasă până în momentul în care vor primi rezultatele testelor, ce urmează a fi efectuate la sfârșitul săptămânii curente, și doar dacă acestea vor fi negative.

Miniștrii vor face investigațiile din cont propriu, la un laborator privat, pentru a nu „încărca laboratoarele de stat”, deși au și ei dreptul la testare gratuită.


Pub