Fostul director al S.A. „Drumuri-Soroca” nu ar fi putut justifica la ANI peste 346 de mii de lei în plus: Ce riscă

Un fost director al S.A. „Drumuri-Soroca” a fost depistat de inspectorii ANI că nu și-a depus declarațiile de avere din anul 2017 până în 2022, dar și cu o avere nejustificată de peste 346 de mii lei. Potrivit actului de constatare, este vorba de Vitalie Moraru.

Foto: UNIMEDIA

„Autoritatea Națională de Integritate a finalizat controlul averii și intereselor personale în privința unui fost director în perioada 10.05.2017-10.05.2022, subiect al declarării averii și intereselor personale, care nu a depus declarațiile de avere.

Astfel, în cadrul procedurii de control, inspectorul de integritate a întocmit Proces-verbal cu privire la contravenție pentru nedepunerea declarațiilor pe perioada exercitării funcției și la eliberare a persoanei supuse controlului, aceasta fiind obligată să le depună.

De asemenea s-a stabilit o diferență substanțială între avere, venituri și cheltuieli și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime de 346 371,43 lei.

Cauza se va transmite în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

De menționat că, subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare, iar confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărâre irevocabilă a instanței de judecată.

Persoana supusă controlului va fi decăzută din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani din data rămânerii definitive a actului de constatare. Aceasta va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică”, se arată în comunocatul emis de reprezentanții ANI.


Pub