„Sunt ministere unde lucrurile se mișcă mai bine și unde mai puțin”. Maia Sandu comentează posibilele remanieri la Guvern

Președinta țării, Maia Sandu, a declarat despre posibilele remanieri guvernamentale că deși „sunt ministere unde lucrurile se mișcă mai bine și unde mai puțin”, decizia ține de responsabilitatea prim-ministrei. „Dacă va decide să facă schimbări ea ne va anunța”, a spus Sandu în cadrul unei emisiuni televizate de la Moldova 1.

Foto: UNIMEDIA

„Este adevărat că sunt ministere unde lucrurile se mișcă mai repede și sunt ministere unde lucrurile se mișcă mai încet, dar este prerogativa doamnei prim-ministră să decidă dacă vrea să schimbe, nu vrea să schimbe și când vrea să schimbe. Deci să-i lăsăm această prerogativă”, a declarat Maia Sandu.

„Noi discutăm, am opinia mea unde lucrurile se mișcă mai bine și unde mai puțin bine, dar repet este responsabilitatea și prerogativa doamnei prim-ministră și dacă va decide să facă schimbări ea ne va anunța”, a mai spus șefa statului.

La rândul său, prim-ministra Natalia Gavrilița a evitat să spună dacă urmează remanieri în echipa sa guvernamentală, după ce fostul deputat Alexandr Slusari, dar și fostul prim-ministru Ion Sturza, au ieșit cu liste de ministere care ar trebui decapitate, întrucât șefii acestora nu ar face față angajamentelor asumate.

Fostul premier, Ion Sturza, are o listă cu miniștri din actualul Guvern, care ar trebui demiși. Aceștia nu fac față provocărilor, iar „remanieri în garnitura guvernamentală sunt întotdeauna binevenite”, suține acesta.

Despre demisii necesare în Guvernul Gavrilița a vorbit și ex-deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari. Potrivit lui, lista este condusă de ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Ieri, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, a declarat că ceea ce se întâmplă cu blocul economic, „altfel decât dezastru și haos nu ai cum să numești”. „Remanierile sunt necesare și din considerentul că nu te poți baza la nesfârșit pe legitimitatea din exterior, să pasezi toate nereușitele pe trecut, război sau Putin”, a mai spus Plîngău.


Pub