(foto) Podul din Budești pune viața oamenilor în pericol: Accesul pietonilor, restricționat

După ce mai multe persoane au bătut alarma privind starea podului din apropierea comunei Budești, care le-ar pune viața în pericol, acesta a fost închis. Potrivit informațiilor, în perioada următoare se vor efectua lucrări de reparație.

Foto: mei.gov.md

„Am dat indicații să fie verificată în regim de urgență această porțiune și să fiu informat. A fost restricționat accesul pietonilor pe trotuarul care este deteriorat, iar în cel mai scurt timp se vor efectua lucrări de readucere la poziția de proiect a blocurilor de trotuare, astfel pietonii se vor putea deplasa în siguranță. Degradările date nu duc și la scăderea capacității portante a podului, iar circulația transportului auto nu este afectată”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Budești / Sursa:mei.gov.md
Budești / Sursa:mei.gov.md

De menționat că podul poziționat teritorial pe drumul național M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina, km 276.956, în preajma comunei Budești, a fost construit în anul 1985, cu lungimea totală de 171,10 m.


Pub