Fadei Nagacevschi a primit al doilea „NU” din partea CMC. Candidatura sa la funcția de viceprimar, respinsă din nou

Fadei Nagacevschi nu a reușit să adune numărul suficient de voturi pentru funcția de viceprimar al capitalei. Candidatura lui Nagacevschi a fost susținută de 24 de aleși locali, 22 din fracțiunea PSRM, care a venit „cu un îndemn către alte fracțiuni - de susținere” și 2 consilier PCRM. Fracțiunea Platforma DA - s-a abținut (13 voturi), PAS, PL și Victor Bunescu, consilier neafiliat, au votat împotrivă, reprezentanții PP „Șor” și PUN s-au abținut.

Foto: UNIMEDIA

„Fracțiunea Platformei DA se va abține, tocmai pentru a-i permite lui Ion Ceban să-și facă acest staff și să ne demonstreze că poate gestiona lucrurile în Chișinău, mai bine decât acum”, a declarat Andrei Năstase.

Consiliul Municipal Chișinău nu a susținut la ședința anterioară propunerea primarului general, Ion Ceban, pentru numirea fostului ministru al Justiției Fadei Nagacevschi în funcția de viceprimar al capitalei, după demiterea lui Victor Chironda.

La ședința din 28 octombrie, pentru Nagacevschi au votat 23 de aleși locali, 21 din fracțiunea PSRM și 1 consilier PCRM.

Fadei Nagacevschi a fost ministru al Justiției în Guvernul lui Chicu, iar recent a fost numit consilier al vicepreședintelui Parlamentului Vlad Batrîncea.


Pub