Ex-președintele Curții de Apel Bălți, plasat în arest la domiciliu, iar un alt suspect în dosar, eliberat provizoriu sub control judiciar
Ex-președintele Curţii de Apel Bălţi, Alexandru Gheorghieș şi complicele acestuia, învinuiţi pentru îmbogăţire ilicită au fost plasaţi în arest la domiciliu şi respectiv liberare provizorie sub control judiciar. În după amiaza zilei de astăzi, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupţie.
Foto: zdg.md
„În după amiaza zilei de astăzi 02.12.2021, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe o perioadă de 30 zile, în privinţa judecătorului din cadrul Curţii de Apel Bălţi, învinuit de îmbogățire ilicită. Tot astăzi, s-a examinat şi demersul de prelungire a arestului la domiciliu aplicat în privinţa complicelui judecătorului vizat.

Astfel, deşi procurorii anticorupţie au prezentat probe noi care justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării judecătorului şi a complicelui acestuia în arest preventiv şi respectiv arest la domiciliu, magistraţii au dispus admiterea în partea demersului procurorului.

Prin urmare, măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată în privinţa judecătorului din cadrul Curţii de Apel Bălţi a fost înlocuită cu arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile. În privinţa complicelui judecătorului, magistraţii au dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura preventivă liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile. Procurorii anticorupţie urmează să conteste cu recurs încheierile judecătorului de instrucţie la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 3 zile”, anunță Procuratura Anticorupție.


Pub