(video) O nouă ședință de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă a fost amânată. Urma să fie audiat un martor nou, Victor Chironda

Ședința de judecată în dosarul liderului Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, ce urma să aibă loc astăzi, 8 aprilie, a fost amânată din motiv că avocații ex-primarului de Chișinău nu au fost prezenți. În acest sens, procurorul de caz, Dumitru Robu, a cerut ca avocatul Gheorghe Malic să fie amendat, care, potrivit lui, prin absența la ședință, tărăgănează procesul.

Foto: UNIMEDIA

„Dumnealui intenționat nu s-a prezentat la ședința de judecată și acțiunile avocatului Gheorghe Malic nu sunt decât de a tărăgăna procesul penal. Orice imposibilitate de a te prezenta la ședința de judecată trebuie să fie urmată de careva argumente, dar Gheorghe Malic a refuzat de a prezenta care sunt motivele”, a declarat procurorul, Dumitru Robu.

De cealaltă parte, apărătorul liberalului anunțase în cadrul ședinței anterioare că astăzi, la aceeași oră, se va afla în cadrul altui proces, iar Robu susține că Malic minte.

„La întrebarea instanței de a spune în care proces de judecată este implicat, dumnealui a refuzat de a menționa în care instanță are proces penal”, a mai adăugat procurorul Robu.

Tot astăzi în cadrul ședinței urma să fie audiat un nou mortor. Este vorba despre activistul civic Victor Chironda, care susține că proiectul cu privire la parcările cu plată a fost trucat.

„Urma să spun despre faptul că am fost atunci când s-a aflat despre semnarea acestui contract de organizare a parcărilor cu plată. Am fost la Viena și am încercat atunci să găsesc compania care urma să vină și să se ocupe de acest lucru în Chișinău. Evident că nu am găsit-o pe adresa indicată, pentru că nu exista așa companie. Asta înseamnă că nu a existat un agent economic care ar fi trebuit să vină în Republica Moldova să implementeze proiectul de parcări cu plată”, a menționat Victor Chironda.

Inculpatul în acest caz, Dorin Chirtoacă, susține că „acesta nu mai e un proces”, iar noul martor, Chironda, este un activist de curte al lui Vlad Plahotniuc.

„Acesta nu mai e un proces în momentul în care nu ți se dea voie persoanei care de acuză. Nu mi s-a permis să-i pun lui Nistor Grozavu nici măcar o întrebare. Noul martor a fost cândva membru al PL, organizația de tineret, după care a plecat, a avut atitudine negativă față de mine în spațiul public. În prezent prestează servicii Primăriei Chișinău printr-un ONG. Este un activist și un blogger de curte al lui Plahotniuc”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Curând se fac doi ani de la reținerea lui Dorin Chirtoacă, iar în acest timp au avut loc mai multe ședințe de judecată, însă fără vreo finalitate.

Amintim că la 25 mai 2017, primarul general de atunci al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu, iar în prezent se află în arest preventiv. Chirtoacă este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.


Pub