Bărbatul învinuit de trafic de influență chiar din izolatorul CNA și-a primit sentința

Bărbatul, care făcea trafic de influență din izolatorul CNA, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, cu amendă în mărime de 200 000 de lei și cu privarea de dreptul de a exercita funcții publice pe un termen de 5 ani.

Foto: UNIMEDIA

Amintim că oamenii legii au stabilit că, la sfârșitul anului 2017, învinuitul, acționând prin înțelegere prealabilă cu un consilier din cadrul Consiliului orășenesc Anenii Noi, a solicitat 20 de mii de lei, iar ulterior și 2000 de euro de la un om de afaceri.

Banii au fost solicitați pentru prelungirea contractului de arendă funciară a terenului proprietate publică pe care antreprenorul desfășura activități comerciale.

În rezultatul „tranzacției”, subiectul a fost inclus în ordinea de zi a ședinței Consiliului orășenesc Anenii Noi, susținut și supus votului, iar contractul de arendă al terenului din proprietatea publică a fost prelungit pe un termen de cinci ani.

Bănuitul a fost reținut și plasat în Izolatorul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție.

În izolator, bărbatul a comis o nouă infracțiune – trafic de influență. Suspectul a pretins de la doi colegi de celulă, figuranți pe alte dosare de corupție – 5000 și, respectiv, 7000 de euro.

În schimbul banilor, bărbatul susținea că va influența procurorii anticorupție și judecătorii de instrucție în vederea înlocuirii măsurii de arest în izolator cu o măsură mai blândă – arest la domiciliu sau eliberarea provizorie sub control judiciar.

Ca urmare a denunțului „colegilor” de izolator, învinuitul a fost reținut din nou.

Acesta și-a recunoscut vinovăţia.


Pub