După Ilan Șor, i-a venit rândul și lui Constantin Țuțu. Fostul deputat a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol

Fostul deputat al Partidului Democrat Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol. Informația a fost confirmată de ofițera de presă a IGP, Mariana Bețivu.

Foto: UNIMEDIA

Procuratura Anticorupție a trimis o solicitare către Interpol la data de 27 septembrie, anul curent, după ce pe numele lui Constantin Țuțu a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite a acestuia, în perioada anilor 2014-2018.

Solicitarea procurorilor moldoveni a fost acceptată de Interpol luni, la data de 9 decembrie 2019.

UNIMEDIA amintește că, după ce la Chișinău s-a instaurat guvernul Sandu, Constantin Țuțu a plecat din Republica Moldova. Acesta a fost văzut de mai multe ori în orașul Odessa.

De asemenea, și deputatul Ilan Șor a fost anunțat în căutare în toate țările, pentru arest și extrădare. Dosarul său este vizibil în sistem în toate cele 194 de state, fiind acceptat de birourile Interpol din luna august.

În iunie curent, anchetatorii Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului de Interne rus i-au pus sub acuzare în absență pe fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și pe democratul Constantin Țuțu. Potrivit anchetei, suspecții au creat un canal de contrabandă deosebit de mare prin mai multe state. Este vorba despre contrabanda cu hașiș din Africa de Nord, care trecea prin mai multe țări UE către statele CSI și comercializarea lor ilegală.

Potrivit Ministerului de Interne al Rusiei, Constantin Țuțu realiza controlul asupra sindicatului de droguri, la indicațiile lui Plahotniuc.


Pub