Proiectul trecerilor de pietoni iluminate din Orhei, extins de echipa Partidului „Șor” și în localități rurale

Șase treceri de pietoni iluminate cu reflectoare roșii intermitente a inaugurat, recent, echipa Partidului „Șor” în două localități rurale din raioanele Hâncești și Criuleni. Este vorba despre inițiativa echipei lui Ilan Șor implementată anterior și în orașul Orhei.

Foto: partidulsor.md

Primele două treceri de pietoni iluminate au fost inaugurate la Răculești, raionul Criuleni, pe un segment de drum de importanță națională. Alte patru treceri moderne iluminate au fost date în folosință în Șipoteni, raionul Hâncești.

În cadrul ceremoniei de inaugurare a noilor treceri de pietoni din Șipoteni, primarul localității Nicolae Moroz a menționat că proiectul reprezintă preluarea bunelor experiențe din Orhei, acolo unde echipa lui Ilan Șor a amenajat mai multe asemenea treceri de pietoni.

„Nu orice sat din Moldova se poate mândri cu asemenea treceri pietonale iluminate. Şipoteni este una din primele localități rurale unde a fost implementat un asemenea proiect necesar, menirea căruia este să fie asigurată securitatea pietonilor. Iluminarea zebrelor cu reflectoare roșii intermitente, la noi în sat, este un proiect demarat la inițiativa liderului nostru llan Şor”, a spus primarul Nicolae Moroz.

Echipa Partidului Șor a precizat că vor fi amenajate asemenea treceri de pietoni iluminate și în alte localități rurale din țară.

Precizăm în context că autoritățile orașului Orhei, parte a echipei Partidului „Șor”, au implementat mai multe proiecte ce țin de iluminarea cu reflectoare roșii intermitente a tuturor trecerilor pentru pietoni din localitate. Proiectul a fost inițiat de Ilan Șor, primarul de onoare al mun. Orhei, în scopul asigurării securității pietonilor pe timp de noapte.

În acest an, echipa Partidul „Șor” derulează mai multe proiecte de dezvoltare a localităților rurale din țară. În toi sunt lucrările pentru iluminarea publică stradală în peste o sută de sate cu primari din partea Partidului „Șor”. La fel, în aceste sate sunt amenajate și terenuri de joacă pentru copii. La Orhei, oraș condus de Partidul „Șor”, a fost finisată, recent, renovarea tuturor drumurilor principale, iar la Taraclia, localitate, la fel, condusă de un primar al echipei lui Ilan Șor, a fost finalizat proiectul de iluminate totală publică stradală și de renovare a unor artere rutiere importante.

Amintim că pe16 septembrie 2020, la demersul Procuraturii Generale, în condițiile interesului public major, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a publicat extrasul sentinței din 15 iulie 2020, pronunțată în privința fostului Director SIS, recunoscut vinovat de abuz de serviciu la îndepărtarea de pe teritoriul Republicii Moldova a celor șapte profesori turci.

PG precizează că, judecătorul a secretizat în totalitate sentința pe acest dosar, procurorii fiind în imposibilitate de a informa publicul larg despre dispozitivul sentinței, care la fel, a fost clasificat.

Astfel, prin Sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 15 iulie 2020, Vasile Botnari a fost condamnat la amendă penală în mărime de 88 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice timp de 5 ani.

De asemenea, inculpatul a achitat benevol, până la pronunțarea sentinței: - în folosul Ministerului Finanțelor – 125 de mii de euro – drept prejudiciu cauzat statului prin condamnarea Republicii Moldova la CtEDO,


Pub