Naftogaz Ucraina, despre ieftinirea gazelor naturale pentru Moldova: Rusia a făcut o reducere care nu este reducere de fapt

Naftogaz Ucraina critică înțelegerea dintre Igor Dodon și Vladimir Putin cu privire la reducerea prețurilor la gaze pentru Moldova.

Foto: facebook.com/dodon.igor1

„Federația Rusă, ca un marketolog politic experimentat, a conceput din nou o reducere care nu este o reducere. Matematica simplă arată că, dacă Moldova acum ar cumpăra gaze din Slovacia și le-ar transporta prin Ucraina, prețul la intrare ar fi de aproximativ 190 $. În timp ce „prețul frăţesc, oferit cu reducere” de la „Gazprom”, este de 237 $, cu 20% mai mare decât prețul de piață disponibil pentru Moldova”, afirmă reprezentanţii „Naftogaz”, pe pagina de Facebook a instituției.

„Acum cinci ani ne-am dovedit şi nouă, şi Europei, şi Rusiei că putem aproviziona țara cu gaze naturale și fără Gazprom, politică şi, de asemenea, să economisim. Astăzi, Moldova poate profita de aceste oportunităţi pentru care am luptat atât de mult în anii 2014-2015”, se mai menționează în postare.

Reamintim că potrivit lui Igor Dodon, începând cu 1 octombrie, prețul la gazele rusești furnizate Moldovei va scădea. O decizie în acest sens ar fi fost luată în cadrul întrevederii sale cu președintele rus, Vladimir Putin. Însă purtătorul de cuvând al liderului de la Kremlin a precizat că deocamdată, nu s-a ajuns la o înțelegere finală privind reducerea prețului pentru gazele rusești.


Pub