Clopotele bisericilor din Moldova vor răsuna, în fiecare zi, la ora 12:00

Clopotele tuturor lăcașurile de cult din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova vor bate zilnic începând cu ora 12.00, timp de 3 minute. Decizia a fost luată în contextul epidemiei de Covid-19 și al decretării stării de urgență.

Foto: UNIMEDIA

„Preasfințiți ierarhi, preacucernici părinți protopopi, preacuvioși părinți, preacuvioase maici, iubiți credincioși,

Trăim clipe deloc ușoare. Întreaga lume este alarmată de răspândirea virusului Covid-19. Și în țara noastră numărul celor contaminați este în continuă creștere.

Pentru a învinge încercările la care suntem supuși, dar și pentru a înainta duhovnicește spre sărbătoarea Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a rânduit ca în această perioadă, în toate lăcașurile de cult din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, toate clopotele să bată începând cu ora 12.00, timp de 3 minute”, se arată în comunicatul emis de către Mitropolia Moldovei.

Totodată, credincioșii sunt îndemnați la rugăciune pentru cei afectați de coronavirus, pentru personalul medical din sistemul sanitar și pentru toți cei care se luptă pentru împiedicarea extinderii acestei epidemii.

Din peste o mie de biserici, care au fost duminică supravegheate de către polițiști, 375 au încălcat restricțiile impuse de autorități.

La data de 10 martie, toate manifestațiile publice au fost anulate.

Peste 3 zile, și anume pe 13 martie, Guvernul a anunțat, că slujbele în biserici vor fi interzise pentru două săptămâni.

Vineri, 20 martie, președintele țării Igor Dodon a anunțat că slujbele de duminică vor avea loc în curțile bisericilor, în aer liber, și doar respectând distanța socială.

Ieri, au fost confirmate alte 15 cazuri. Bilanțul a ajuns la 109.


Pub