La Peresecina a fost aplicat un nou marcaj rutier, o trecere pentru pietoni de tip „Covor Frânare”

În localitatea Peresecina din raionul Orhei a fost aplicat un nou marcaj rutier, o trecere pentru pietoni de tip „Covor Frânare”. Traseul Chișinău- Bălți, care trece prin localitate, este unul dintre cele mai aglomerate din țară, dar și cu accidente rutiere înregistrate frecvent, porțiunea de carosabil este lată și mai greu de traversat, iar instituția de învățământ din localitate se află chiar pe marginea traseului. Ținând cont de acești factori, s-a decis ca noua trecere pentru pietoni să fie aplicată anume aici.

Foto: INP

Proiectul este implementat pentru prima dată la noi, iar materialele necesare pentru aplicarea marcajului au fost donate de un fost angajat al poliției rutiere, nepoțeii căruia frecventează liceul din această localitate.

Scopul respectivei treceri pentru pietoni este de a sensibiliza conducătorii auto și de a-i atenționa că acest loc este aglomerat și că traversează copiii; iar pietonii să se simtă în siguranță. Culoarea marcajului se observă de departe, este vizibil și noaptea, iar structura este abrazivă, atenționând șoferii că se apropie de locul unde se traversează.

Inspectoratul Național de Patrulare a preluat ideea unui astfel de marcaj din țara vecină România, unde s-a demonstrat eficiența acestuia și reducerea numărului de accidente rutiere în locurile unde a fost aplicat.

În acest context, INP îndeamnă administrațiile publice locale și municipale să susțină acest proiect pentru a avea asemenea marcaje în toate localitățile, în preajma instituțiilor de învățământ amplasate în zone periculoase.


Pub