(doc) CSJ i-a dat dreptate CEC-ului: Partidul Șor, obligat să verse în bugetul de stat peste două milioane de lei

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a obligat Partidul Șor să verse în bugetul de stat suma de peste două milioane de lei, pe care formațiunea condusă de Ilan Șor i-ar fi obținut contrar legii în cadrul campaniei electorale pentru parlamentare din 24 februarie 2019.

Foto: tv8.md

În cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie curent, Partidul Șor a obținut în total 2 090 000 lei în calitate de donații pentru campania electorală din partea unor agenți economici care, în decurs de un an înainte de începerea perioadei electorale, au desfăşurat activităţi finanţate sau achitate din mijloace (fonduri) publice, ceea ce constituie o încălcare a prevederilor legislației electorale.

Astfel, la data de 9 aprilie, CEC a somat Partidul Politic Șor să verse la bugetul de stat suma de 2 090 000 lei, în termen de 6 luni din momentul adoptării hotărîrii de către CEC, cu dreptul achitării eșalonate a acestei sume.

Însă, reprezentanții partidului s-au adresat în instanțele de judecată, iar la data de 2 decembrie, Pratidul Șor a pierdut definitiv procesul, după ce Curtea Supremă de Justiție i-a dat dreptate CEC-ului.

Amintim că la sfârșitul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare ce s-au desfășurat la data de 24 februarie, Valeriu Munteanu, ex-candidat al Blocului ACUM la Orhei, a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) o contestație în care semnala că Partidul „Șor” ar fi obținut donații de peste 3 milioane de lei, de la mai mulți agenți economici, cu încălcarea prevederilor Codului Electoral.

De menționat că formațiunea a cheltuit în total în campania electorală 19 860 000 de lei, liderul absolut al costurilor pentru un mandat de deputat, ce a costat 2.837.142 lei.

Partidul Șor / Sursa:UNIMEDIA


Pub