Ambasadorul SUA, de la Maia Sandu la Igor Dodon: „L-am informat pe Hogan despre riscurile unei eventuale demiteri a Guvernului”

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, asta după ce, ieri, și prim-ministru Maia Sandu a avut o întâlnire cu acesta.

Foto: președinție.md

Într-o postase pe pagina sa de Facebook, Dodon spune că i-a vorbit lui Hogan despre o posibilă demitere a Guvernului Sandu.

„Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Am discutat întregul spectru al relațiilor bilaterale și am fost unanimi în opinia privind necesitatea aprofundării cooperării în cele mai importante domenii, în cadrul dialogului nostru strategic.

De asemenea, am abordat subiecte actuale ce țin de politica internă a Republicii Moldova și, în context, l-am informat pe dl Hogan despre riscurile unei eventuale demiteri a Guvernului Republicii Moldova.

Am subliniat faptul că Administrația Președintelui optează pentru menținerea stabilității social-politice, dar, totodată, consideră că toate acțiunile forțelor politice ale țării trebuie să respecte cadrul constituțional, fără a încălca principiile unui stat de drept”, se arată în postarea sa.

De asemenea, președintele Dodon, urmează să aibă o întrevedere cu ambasadorul UE Peter Michalko, la ora 13:00.

UNIMEDIA amitește că ambasadorii Statelor Unite ale Americii, Dereck Hogan, și al Uniunii Europene, Peter Michalko, au fost surprinși în această seară cum ieșeau din clădirea, unde au discutat evoluțiile din ultimele zile cu premierul Maia Sandu.


Pub