Alexandr Slusari spune că dosarul privind uzurparea puterii va fi clasat „în foarte scurt timp”. Ce spune Procuratura

Vicepreședintele Parlamentului susține că dosarul privind uzurparea puterii va fi în curând clasat, iar comisia parlamentară de anchetă pe acest subiect a fost „practic lichidată”.

Foto: Igor Rotari | UNIMEDIA

„În foarte scurt timp dosarul privind uzurparea puterii va fi clasat, chiar dacă procurorul, care a instrumentat acest dosar, nu este de acord. Comisia parlamentară de anchetă pe același subiect a fost practic lichidată, chiar dacă Platforma DA a insistat ca reprezentantul nostru să preia șefia acestei comisiei.”, a scri vicepreședintele Parlamentului pe o rețea de socializare.

Solicitată de UNIMEDIA, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat că urmărirea penală pe acest caz continuă, iar despre soluțiile adoptate în consecință, Procuratura va informa de sine stătător.

Alexandr Slusari / Sursa:Facebook

Amintim că la data de 18 iunie 2019, Parlamentul a decis, cu 61 de voturi, crearea Comisiei de anchetă, formată din șapte deputați, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale. Fracțiunea deputaților democrați a refuzat să înainteze membri pentru comisie.

După ce inițial Procuratura Generală a refuzat pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat către fosta guvernare a Republicii Moldova în perioada 7 – 14 iunie 2019, la data de 5 august, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale în acest sens.

Ulterior, deputații PDM au depus un denunț penal, în care solicită Procuraturii Generale pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 8-15 iunie, de către președintele Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase, membrii Guvernului Sandu și deputații din majoritatea parlamentară.


Pub