Rechemată din funcție pentru a participa în alegeri? Ambasadoarea RM în Italia, Stela Stîngaci, ar putea candida independent în circumscripția nr.50

Stela Stîngaci ar putea candida independent la funcția de deputat în Parlament în circumscripția uninominală nr.50, pentru alegerile din 24 februarie 2019. Despre acest lucru a anunțat ambasadoarea Republicii Moldova în Italia pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA
Stela Stîngaci / Sursa:Facebook

De menționat că Stela Stîngaci va concura în această circumscripție cu lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, din partea Blocului ACUM, cu activistul Oleg Brega, care va candida independent, deasemenea, cu liberalul Vasile Calmațui.

UNIMEDIA amintește că miercuri, 26 decembrie 2018, guvernul Republicii Moldova a decis rechemarea din funcție a Ambasadoarei Extraordinare şi Plenipotenţiare a Republicii Moldova în Republica Italiană, Stela Stângaci. Din 2014 Stela Stângaci îndeplinea și funcția de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar non-rezident al Republicii Moldova în Republica Malta.

Ulterior, preşedinta Asociaţiei „AssoMoldave”, Roma (Italia), Tatiana Nogailic a adresat un mesaj emoționant și a creat o petiție către președintele Igor Dodon pentru ca Stela Stângaci în continuare să-și exercite funcția de ambasadoare.


Pub