(video) Andrian Candu: „I-am împrumutat anterior lui Plahotniuc 5 milioane de lei. Acum economiile mele sunt pe sfârșite ”

Președintele partidului Pro-Moldova spune că i-a împrumut lui Vlad Plahotniuc 5 milioane de lei, iar acesta din urmă, ulterior, i-a compensat banii prin procurarea apartamentului pe care acum îl deține. Ba mai mult, Candu spune că la moment îi este dator lui Plahotniuc cu sumă mare. Deputatul a mai adăugat că la moment, economiile sale sunt pe sfârșite.

„Eu i-am împrumutat bani domnului Plahotniuc în decembrie 2016, în baza unui contract-5.000.000 de lei, banii mei și am primit acești bani pe parcursul a doi ani de la împrumut. Transferurile bancare sunt, actele sunt, banii sunt declarați în declarația de avere. Dlui a fost un om de afaceri prosper cu foarte multe afaceri. Atunci când i-am împrumutat acești bani am știu foarte bine că are de unde mi-i întoarce. Eu astăzi sunt într-o perioadă mai dificilă față de dlui. Domnul Plahotniuc mi-a compensat prețul de vânzare-cumpărare a apartamentului pe care l-am cumpărat și am câțiva ani la dispoziție să găsesc sursele corespunzătoare să-i reîntorc banii. La ora actuală economiile mi se epuizează încetul cu încetul, afacerile pe care am vrut să le pornesc nu au mers”, a spus Andrian Candu într-o emisiune la Jurnal TV.

„Această persoană îmi este mie nan de cununie în fața Domnului și la biserică. Niciodată, indiferent ce și cum eu n-am să trădez o persoană așa cun n-am trădat pe nimeni. Această persoană este acuzată, dar nu este o decizie finală a vreunei instanțe care să dovedească acest lucru. Eu îl cunosc pe domnul Plahotniu din 2005 sau 2006, relația noastră a crescut treptat până am ajuns în 2009 să mă căsătoresc.(...) Eu nu mă întorc cu spatele la oamenii care îmi sunt prieteni!”.

Amintim că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a spus că Vladimir Plahotniuc este beneficiarul banilor obținuți în urma furtului miliardului, prin intermediul grupului Șor, iar în privința sa urmează a fi înaintate încă trei capete de acuzare și solicitată extrădarea imediată din SUA, pentru a fi tras la răspundere în Moldova.


Pub