Încă o judecătoare de la CSJ, cu acte în regulă: CSM a acceptat raportul Pre-Vetting pe Viorica Puica

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat astăzi raportul Comisiei Pre-Vetting pe Viorica Puica, președinta interimară a Curții Supreme de Justiție, care ocupă și fotoliul de magistrată la Curtea Constituțională. Astfel, aceasta este a două judecătoare în funcție al Curții Supreme de Justiție care a promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare și a fost acceptată de CSM.

Foto: zdg.md

Conform concluziilor Raportului, Comisia a conchis, în unanimitate, că judecătoarea Viorica Puica corespunde criteriilor de integritate etică și financiară identificate în Legea nr. 65/2023.

Hotărârea poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.

Pe 14 februarie, Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat raportul Comisiei Pre-Vetting pe magistrata Aliona Miron.

Președinta interimară a Curții Supreme de Justiție, Viorica Puica, a fost numită în funcția de judecătoare la Curtea Constituțională, în urma desfășurării concursului pentru desemnarea unui judecător la Înalta Curte. Decizia a fost luată de plenul CSM în cadrul ședinței din 24 noiembrie 2023.

Pe 25 august al aceluiași an, Viorica Puica a fost numită în funcția de preşedintă interimară a Curții Supreme de Justiție. Decizia a fost luată de plenul CSM în cadrul unei ședințe, după demiterea Tamarei Chișca-Doneva.


Pub