Elevii revin mâine la ore: Jumătate din cele 1002 de școli și grădinițe închise au început activitatea astăzi

Majoritatea instituțiilor de educație timpurie și de învățământ primar, gimnazial și liceal își vor relua activitatea mâine, 11 ianuarie. Jumătate din cele 1002 școli și grădinițe închise pe parcursul zilei de ieri au început activitatea astăzi, anunță Ministerul Educației.

Foto: primăria capitalei

„În același timp, patru școli din țară au desfășurat lecțiile online. Acestea sunt din municipiul Chișinău, Telenești și UTA Găgăuzia. În total, 758 de copii din aceste școli au participat online la procesul educațional.

Alți 367 de elevi din instituțiile care au activat au fost conectați online la lecții, din cauza drumurilor cu ghețuș. Aceștia sunt din Cantemir - 49 elevi, Dondușeni - 52, Hîncești - 30, Ștefan Vodă – 34 și Sîngerei – 202.

Pe parcursul zilei de astăzi, 10 ianuarie, au fost închise 532 de instituții din municipiul Chișinău – 292, Bălți – 23, Călărași – 26, Cahul – 1, Fălești – 33, Glodeni – 24, Leova – 1, Orhei – 47, Rezina – 2, Strășeni – 25, Taraclia – 29, Telenești – 29”, menționează Ministerul Educației.

„Mâine, 11 ianuarie, copiii şi elevii se întorc la ore în toate cele 332 de instituţii municipale de învăţământ: şcoli, grădinițe, şcoli sportive şi centre extrașcolare.

Astfel, serviciile municipale specializate şi astăzi sunt plenar sunt implicate la curățarea acceselor către școli şi grădinițe.

Lucrări de curățare și evacuare a zăpezii se desfășoară şi în curțile instituțiilor de învățământ general, inclusiv accesul spre blocurile alimentare și teritoriile adiacente.

Conducătorii instituțiilor educaționale vor organiza recuperarea orelor din 09-10 ianuarie 2024 pentru elevii din toate instituțiile de învățământ primar și secundar, publice și private, inclusiv din învățământul extrașcolar, conform unui plan instituțional.

În această situație, apelăm la înțelegerea părinților și îi rugăm să fie receptivi la necesitatea recuperării orelor, având în vedere importanța procesului educațional”, menționează Primăria capitalei.

Elevii care își fac studiile în instituțiile de învățământ din mun. Chișinău vor recupera orele din zilele de 9 și 10 ianuarie, declarate libere de către Comisia pentru Situații Excepționale a capitalei, în contextul condițiilor meteo nefavorabile. Anunțul a fost făcut de Andrei Pavaloi, șef al Direcției generale educație, tineret și sport.

Activitatea instituțiilor educaționale, școli și grădinițe, din Chișinău pe parcursul a două zile, până joi, 11 ianuarie a fost sistată. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale Chișinău din 8 ianuarie.

Vacanța de iarnă a fost prelungită cu o zi sau două, și pentru elevii din alte localități ale țării. Decizia a fost adoptată de Comisiile Situații Excepționale (CSE) la nivel de raion sau municipiu, în contextul condițiilor meteorologice nefavorabile.


Pub