Novak Djokovic a câștigat US Open 2023 după o finală cu Daniil Medvedev

Novak Djokovic (36 de ani) a câștigat US Open 2023 după o finală cu Daniil Medvedev (27 de ani), 6-3, 7-6 (5), 6-3. Este cel de-al 24-lea Grand Slam câștigat de sârb și al treilea din acest an, după Australian Open și Roland Garros, în timp ce la Wimbledon a pierdut cu Carlos Alcaraz, scrie digisport.ro.

Foto: digisport.ro

Meciul a durat 3 ore și 17 minute și chiar dacă s-a impus în trei seturi, Nole a avut mult de tras împotriva rusului.

Odată cu câștigarea celui de-al 24-lea Grand Slam, Djokovic a reușit ce nu a putut Serena Williams și a egalat-o pe Margaret Court la numărul de Grand Slam-uri cucerite. 

Novak are 96 de titluri în palmares (24 de Grand Slam-uri), în timp ce Daniil Medvedev rămâne cu 20 de trofee (unul de Grand Slam - US Open 2021).

Djokovic a jucat zece finale la US Open și a câștigat patru: 2011, 2015, 2018 și 2023.

O fază surprinzătoare a avut loc în setul trei, la scorul de 1-1, atunci când rusul s-a prăbușit pe teren în momentul în care a vrut să salveze o minge. Nole a trecut în partea lui Daniil și a vrut să-l ajute să se ridice, însă s-a lovit de un refuz categoric.

În acest moment, Novak Djokovic este liderul incontestabil al tenisului mondial și va fi extrem de dificil pentru un alt jucător de tenis să-l ajungă la numărul de Grand Slam-uri.


Pub