(doc) Schimbări în Comisia pentru selectarea candidaților la postul de judecător la CtEDO. Cu cine a fost înlocuit Pavel Abraham

Schimbări în Comisia pentru selectarea candidaților la postul de judecător la CtEDO. Președinta țării, Maia Sandu, l-a retras pe Abraham Pavel din comisia de concurs. Anunțul a fost făcut de către consiliera președintei pe domeniul justiției, Olesea Stamate, care a invocat că în spatele deciziei Maiei Sandu stau dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

Foto: Ministerul Justiției

Președinta deja a numit și un alt membru. Este vorba despre judecătoare Viorica Puică.

fb/OleseaStamate / Sursa:fb/OleseaStamate

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a anunțat că în concurs s-au înscris 13 persoane. Până la data de 29 ianuarie 2021, Comisia nominalizată va selecta și va prezenta Guvernului trei candidați pentru a fi propuși la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Concursul pentru lupta fotoliului de judecător CtEDO a fost anunțat la 30 noiembrie. Din componența nominală fac parte ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, președinte al Consiliului pentru prevenirea nediscriminării și asigurării egalității, Feldman Ian, dar și ex-judecătorul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Stanislav Pavlovschi.


Pub