Ion Terguță, candidatul Blocului ACUM la alegerile parlamentare repetate, după ce Plahotniuc a renuțat la mandatul de deputat pe circumscripţia Nisporeni

După ce ex-preşedintele PDM Vlad Plahotniuc a renunţat la funcţia de deputat, ales pe circumscripţia uninominală Nr. 17 Nisporeni, la data de 20 octombrie în circumscripţia respectivă urmează să se desfășoare alegeri parlamentare repetate. În acest sens, candidatul Blocului ACUM rămâne a fi Ion Terguță.

Foto: UNIMEDIA

„În urma dialogului constructiv al membrilor Blocului ACUM, Platforma DA şi PAS din Nisporeni, am căzut de comun acord să susţinem în continuare acelaşi candidat Ion Terguţă, pentru alegerile parlamentare repetate care vor avea loc la 20 octombrie, concomitent cu alegerile locale generale din circumscripţia nr.17 Nisporeni!”, a ascris Dima Lazăr pe pagina sa de facebook.

Amintim că la data de 20 octombrie de rând cu alegerile locale generale vor avea loc şi alegeri parlamentare noi în patru circumscripţii uninominale, după ce au fost depuse patru mandate de deputat.

Maia Sandu, preşedinta PAS, aleasă pe circumscripţia Nr.50 a depus mandatul de deputat fiind învestită în funcţia de prim-ministră a Republicii Moldova, Andrei Năstase, liderul PPDA, ales în circumscripţia Nr.33 Chişinău, la fel a renunţat la fotoliul de deputat în favoarea funcţiei de viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne.

Mandatul a fost depus de Viorel Melnic, deputat independent, ales în circumscripţia 48, regiunea transnistreană sud.

A renunţat la funcţia de deputat şi ex-preşedintele PDM Vlad Plahotniuc, ales pe circumscripţia uninominală Nr. 17 Nisporeni.


Pub