Aureliu Ciocoi: „Nu m-a făcut mama ministru. Dacă Parlamentul va decide, mă voi conforma”

Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi declară că, deocamdată, nu își va da demisia, dar nu are nicio problemă să o facă, dacă politicul va decide asta. „Nu m-a făcut mama ministru, îmi fac jobul în conformitate cu mandatul dat de Parlament”, a declarat șeful diplomației moldovenești, astăzi, după ceremonia de depunere de flori pentru comemorarea victimelor conflictului de pe Nistru, în timp ce la Guvern protestatarii îi cereau demisia.

Foto: UNIMEDIA

„Este atât de mult de lucru, încât, dacă fiecare ministru își va da demisia din două în două zile ce stabilitate va fi? Deocamdată nu o fac, dar dacă se va lua decizia la nivel politic și în Parlament, mă voi conforma”, a declarat ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi.

„Astăzi e zi de comemorare a victimelor conflictului de pe Nistru, care au luptat pentru independența și integritatea țării, așa spun actele oficiale și așa spun și eu”, a adăugat Ciocoi.

Combatanții războiului de pe Nistru au protestat astazi la Guvern, cerând demisia ministrului de Externe. Asta după ce Aureliu Ciocoi a spus, la o conferință de presă, că Rusia a intervenit în conflict „pentru a stopa vărsările de sânge”, stârnind un val de nemulțumiri. Ulterior, șeful diplomației de la Chișinău a declarat că fraza sa a fost interpretată greșit, fiind scoasă din context.


Pub