O comisie urmează să verifice serviciile de alimentație în școli și grădinițe

O comisie formată din aleși locali va verifica modul de prestare a serviciilor de alimentație a copiilor din instituțiile publice de învățământ preuniversitar și preșcolar, anunță Primăria municipiului Chișinău. Ulterior, în termen de 3 luni, aceasta va prezenta un raport privind rezultatele controlului și măsurile necesare pentru soluționarea problemelor la capitolul respectiv.

Foto: GETTY

O decizie în acest sens a fost adoptată la ultima ședință a Consiliului municipal Chișinău. Potrivit documentului, drept temei pentru măsura luată de consilierii municipali referitor la serviciile de alimentație a copiilor din școli și grădinițe au servit multiplele sesizări, privind adminterea de încălcări și nereguli la capitolul.

La solicitarea municipalității, Curtea de Conturi efectuează un audit la cele 5 combinate de alimentație publică pentru elevi.

Primăria Chișinău perfectează în prezent un nou concept de alimentație în instituțiile de învățământ din capitală, ce presupune revizuirea și modernizarea sistemului existent, logistică și achiziții din grădinițe, prin externalizarea procedurilor de achiziționare a produselor alimentare.

Primarul general, Ion Ceban, a ținut să precizeze că intenția APL Chișinău la capitolul enunțat este de a evalua starea de lucruri în privința alimentației în școli, pentru a interveni cu îmbunătățiri, deoarece de acest proces depinde sănătatea copiilor noștri.

„Instituțiile de învățământ trebuie să se preocupe de educația copiilor, dar nu de achizițiile publice în domeniul alimentației", a spus primarul.

Amintim că, Primăria municipiului Chișinău va elabora un nou concept de alimentație în școlile și grădinițele din oraș. Acesta presupune introducerea unui sistem centralizat de achiziții a produselor alimentare destinate cantinelor școlare, asigurarea cu produse alimentare în mod egal în toate instituțiile educaționale, dar și a prețurilor pentru produsele alimentare.


Pub