(video) Vlad Plahotniuc a primit în dar un pistol TT de la Ministerul Apărării. Voicu: „Venea la minister ca la el acasă”

„Este inadmisibil ca liderul unui partid și aici mă refer la Vlad Plahotniuc să vină la Ministerul Apărării ca la el acasă și să fie întâmpinat cu onoruri militare”. Declarația aparține ministrului Apărării, Pavel Voicu, care a declarat în cadrul unei conferințe de presă că fostul lider PD a primit în dar și un pistol TT din partea instituției.

Foto: wikipedia

„Este inadmisibil ca liderul unui partid și aici mă refer la Vlad Plahotniuc să vină la Ministeul Apărării, prin cazarme, la Academia Militară, ca la el acasă, să fie întâmpinat cu onoruri militare. Pentru care bun? De ce lui i se permite, alt lider de partid nici nu are posibilitatea să se salute cu un comandatnt al Armatei. Nu sunt admise asemenea abateri”, a declarat ministerul Apărării, Pavel Voicu.

Mai mult, oficialul susține că orchestra prezidețială a făcut chef unui primar ales din partea democraților.

„Îmi pare rău că au ajuns în asemenea situații, dar și atunci când după alegeri, orchestra prezidențială să meargă la un primar de la PD să-i cânte sonate nu este bine”, a mai adăugat ministrul.

De asemenea, Pavel Voicu menționează că în timp de trei ani Ministerul Apărării a oferit în total ca și cadou 57 de arme, iar lista beneficiarul sunt persoane afiliate PD-ului sau apropiați ai lui Vlad Plahotniuc.

„De la Independență și până astăzi au fost dăruite 77 de arme. Până în anul 2015 au fost dăruite 20 de arme, foștilor miniștri, comandați ai Marelui Stat Major, persoane care și-au adus aportul atât Armatei Naționale, cât și Republicii Moldova. Iar din anul 2016 până în 2019 au fost dăruite 57 de arme - câte 2,3 la o persoană. Pentru care beneficiu Plahotniuc primește arme, pistol TT, ce a făcut dumnealui pentru Armata Națională? Toți cei 57 sunt afiliați politic sau aporpiați lui Plahotniuc”, a mai adăugat Voicu.


Pub