Incendiul de la catedrala Notre Dame din Paris: Doi polițiști și un pompier, răniți

(update 10:25) După mai mult de nouă ore de luptă cu flăcările, departamentul Pompierilor de la Paris anunță că doi polițiști și un salvator au fost ușor răniți.

(update 08:04) Acum o oră, pompierii anunțau că focul de la catedrala Notre Dame de Paris este „sub control, parţial stins”, după mai multe ore de luptă cu flăcările.

Foto: Banatul Azi

(update 07:50) Au apărut primele imagini din interiorul catedralei Notre-Dame, afectată puternic aseară de un incendiu devastator. Potrivit primelor informații, interiorul nu a avut de suferit foarte mult.

(update 22:55) Potrivit Agence France Presse, salvatorii au recunoscut că nu sunt „siguri că ar putea opri răspândirea” focului care a devastat Catedrala Notre Dame.

(update 22:40) Aproximativ 400 de pompieri luptă cu flăcările timp de mai mult de două ore. Direcția Generală de Securitate Civilă a transmis că din cauza volumului de apă întreaga structură a Catedralei riscă să se prăbușească.

(update 22:20) Potrivit Reuters, focul s-ar fi răspândit într-unul dintre cele două turnuri ale Catedralei Notre Dame.

(update 22:04) Focul, care sa răspândit extrem de repede, a curpins podul catedralei, pompierii spun că este „un incendiu dificil”. Se pare că a ajuns la nivelul schelei instalate pe acoperișul clădirii, construit între secolul al XII-lea și al XIV-lea.

„Totul arde. Trebuie să vedem dacă seiful care protejează catedrala, va fi afectat sau nu”, a declarat André Finot, purtătorul de cuvânt al Notre Dame . Potrivit lui, incendiul a izbucnit în jurul orei 18:50.

(update 21:55) Primăria de la Paris a deschis celula de criză City Hall, unde toți șefii de departamente și asistenții implicați s-au adunat pentru a monitoriza dezastrul. De asemenea, s-a decis să se evacueze toți locuitorii din Ile de la Cité.

(update) Președintele francez, Emmanuel Macron tocmai a sosit la fața locului. De asemenea, presa franceză transmite că a fost deschisă o anchetă pentru a determina cauzele incendiului catedralei Notre-Dame de Paris. Până la momentul actual nu au fost înregistrate persoane rănite.

(update) Acoperișul Catedralei Notre Dame s-a prăbușit, raportează Le Figaro.

(update) Potrivit presei franceze, turnul catedralei s-a prăbușit din cauza flăcărilor.

(update) Un cetățean al Republicii Moldova în aceste clipe este prezent la fața locului unde flăcările au cuprins catedrala Notre Dame, care este cel mai vizitat monumet istoric din Europa. „Arde Notre Dame, din păcate”, comentează moldoveanul ce ne-a trimis imaginile video.

(update) Flăcările au mistuit turla catedralei. Focul e complet scăpat de sub control şi se răspândeşte rapid.

(update) „O operațiune importantă este în curs de desfășurare pentru a face față incendiului, trebuie să rămânem departe și să evacuăm zona și să lăsăm salvatorii să intervină", a scris prim-viceprimarul orașului Paris, Emmanuel Grégoire, pe twitter.Pompierii au anunţat că flăcările au cuprins podul catedralei

Un incendiu uriaş s-a produs în această seară la catedrala Notre Dame, din Paris. Partea superioară a clădirii a fost cuprinsă de flăcări, transmite BBC.

Primarul de la Paris, Anne Hidalgo, a descris drept "un incendiu teribil" și a cerut oamenilor de la fața locului să respecte limitele stabilite de echipajele de incendiu pentru a fi în siguranță.

Fumul care se ridică deasupra celei mai celebre catedrale din Franţa poate fi văzut de la câţiva kilometri distanţă.

Cauza nu este încă clară, dar oficialii spun că ar putea fi legată de lucrările de renovare.

Revenim cu detalii...

catedrala Notre Dame / Sursa:captură video


Pub