(video) Medicul din Penitenciarul nr. 13 refuză să comunice avocaților lui Veaceslav Platon dacă acesta ar fi fost înjunghiat

După ce rudele lui Veaceslav Platon au fost informate că afaceristul ar fi fost înjunghiat noaptea trecută în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău, unul dintre avocații acestuia, Eduard Rudenco, a fost astăzi, 22 februarie, în vizită în penitenicar. Avocatul a solicitat insistent să i să se ofere informații de la medicul angajat în Penitenciar despre starea de sănătatea clientului său. În acest sens, avocații au postat un filmuleț pe rețelele de socializare.

Foto: UNIMEDIA

La intrareare în penitenicar Rudenco l-a întâlnit pe medicul pușcăriei, însă la întrebările insistente ale avocatului, acesta a întors spatele fără a comunica vreo informație.

„Domul medic, doresc să-mi răspundeți la o singură întrebare, Veaceslav Platon este viu? Rudele lui Veaceslav Platon au fost informați că a fost lovit cu cuțitul de două ori, spuneți-mi vă rog, el e bine sau nu?”, a întrebat Eduard Rudenco către medic.

Într-un final, avocatul nu a primit nici un răspuns în acest sens.

Amintim că rudele lui Veaceslav Platon au fost informate că afaceristul ar fi fost înjunghiat noaptea trecută în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Asta ne-a spus unul dintre avocaţii lui Platon, Alexandru Botnariuc, scrie jurnaltv.md.

Alături de colegii săi Eduard Rudenco şi Valeriu Pleşca, Botnariuc a mers azi la închisoare ca să verifice informaţia, dar accesul la clientul lor le-a fost interzis.

„Noaptea asta, rudele lui Platon Veaceslav au primit informaţia că el putea să fie înjunghiat cu cuţitul de două ori. Trebuie de verificat informaţia dată şi posibil că în legătură cu aceasta şi nu avem acces. Ascund crima. Informaţia dată noi n-o putem verifica. Fiind în incinta penitinciarului, a ieşit un medic a penetinciarului pentru a primi medicamente de la o persoană. Colegul meu l-a întrebat pe medic dacă este în viaţă Platon, care e starea sănătăţii, când ultima dată l-a văzut. Medicul ne ignoră, nu răspunde nici da, nici nu. Tăcere absolută”, a declarat avocatul Alexandru Botnariuc pentru Jurnal TV.


Pub