OMS: Creșterea îmbolnăvirilor cu Covid-19 în Europa ar fi cauzată de numărul tot mai mare de tineri care se infectează

Dr. Hans Kluge, director regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății consideră că numărul tot mai mare de tineri infectați cu Covid-19 ar putea fi la originea creșterii răspândirii coronavirusului în Europa. În acest sens a menționat că autoritățile trebuie să comunice mai bine cu membrii tineri ai societății.

Foto: Jay L. Clendenin

„Un număr tot mai mare de țări se confruntă cu focare localizate și o reapariție a cazurilor. Ceea ce știm este că aceasta este o consecință a schimbării comportamentului oamenilor”, a spus el, scrie digi24.ro.

„Primim rapoarte de la mai multe autorități medicale despre o proporție mai mare de noi infectări în rândul tinerilor. Pentru mine, acest lucru este suficient pentru a spune că e nevoie să regândim modul de implicare a tinerilor”, a spus Kluge.

Reprezentantul OMS spune că îi înțelege pe tinerii care „nu vor să rateze vara”, dar spune că aceștia trebuie să fie atenți.

„Au o responsabilitate față de ei înșiși, față de părinții lor, de bunici și de comunitățile lor și acum știm cum să adoptăm comportamente sănătoase, deci să profităm de aceste cunoștințe”, a spus el.

O creștere a numărului de cazuri de Covid-19 a fost înregistrată și în România.

„Orice înseamnă aglomerație umană, nerespectarea unor reguli, lipsa distanțării fizice, lipsa portului măștii pentru persoane care vin din areale diferite, pentru persoane care se vor întoarce în acele areale sunt foarte periculoase. Suntem într-un moment pandemic, cu transmitere comunitară accelerată. Ca și sursă au aceste persoane care se întorc din aceste zone. Nu excludem și transmiterea pe care o avem în unitățile medicale, în centrele de bătrâni, la locurile de muncă, dar rămân aceste focare care se instituie de la persoane care se întorc din concediu. Faptul că avem o scădere a mediei de vârstă a celor infectați arată și socializare”, a spus ministrul sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.


Pub