Guvernul va aloca Ministerului Sănătății 36 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru echipamente de protecție

Guvernul va aloca 36 de milioane 28 mii de lei Ministerului Sănătății, cu scopul de a procura echipamente de protecție pentru prevenirea infecțiilor cu Covid-19. Proiectul de hotărâre a fost prezentat de către ministrul finanţelor, Serghei Pușcuța, astăzi, 25 martie 2020, în cadrul ședinței Executivului.

Foto: UNIMEDIA

Banii vor fi luați din Fondul de Rezervă al Guvernului și vor fi utilizați pentru procurarea a 200 de mii de ecrane de protecție și 500 de mii de respiratoare.

„Contractul de achiziție publică pentru ecranele de protecție și respiratoare va fi atribuit direcției pentru achiziții publice centralizate în sănătate utilizând procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare”, a precizat viceprim-ministrul.

Șeful Executivului, Ion Chicu, a declarat că acest proiect este necesar în contextul stării de urgență pentru „a ne asigura” pentru perioada următoare cu echipamente de protecție, care vor fi disponibile în luna mai.

„La următoarea rectificare a bugetului, Ministerul Finanțelor va veni cu o suplimentare a Fondului de Rezervă și a Fondului de intervenție cu peste 100 de milioane de lei, pe care să-i avem la dispoziție pentru a reacționa urgent”, a mai adăugat premierul.


Pub