Maia Sandu: Autoritățile vor lucra cu organele din SUA pentru confiscarea proprietăților lui Plahotniuc de pe teritoriul Statelor Unite

Maia Sandu a spus că auoritățile din Moldova vor lucra cu organele din Statele Unite pentru confiscarea proprietăților din SUA ale celor vizați în dosarul furtului miliardului, mai cu seamă cele ale lui Vlad Plahotniuc.

Foto: UNIMEDIA

„Anumite personaje care au beneficiat de furtul miliardului au proprietăți semnificative pe teritoriul SUA. La această etapă vom lucra cu Procuratura din Republica Moldova și cu organele din Statele Unite ca să se înghețe și să fie confiscate aceste proprietăți ale celor vizați de furtul miliardului. Mai concret, vorbim de Vlad Plahotniuc, care trebuie să întoarcă statului ceea ce a furat”, a declarat Maia Sandu, după vizita în SUA.

Amintim că Guvernul Sandu a solicitat sprijinul autorităților americane, inclusiv FBI, CIA și a Departamentului de Justiție în investigarea dosarului furtului bancar, precum și înghețarea activelor de pe teritoriul SUA ale persoanelor implicate în furt. Autoritățile SUA vor analiza cererea Moldovei de a investiga acest caz.


Pub