(audio) Testamentul lui Ion Druță, scris în august, publicat: „M-am născut în Regatul României și rog să fiu înmormântat la Soroca, la Lumânarea Recunoștinței”

Scriitorul Ion Druță a rugat prin testament să fie înmormântat la „patria mică” - Soroca. Mai mult, în cazul în care transportarea corpului în Republica Moldova va fi imposibilă, Druță a cerut să fie incinerat, iar „cenușa să fie transmisă nepoatei sale, care să o depună la monumentul „Lumânarea Recunoștinței” din Soroca”.

Foto: Colaj

„Corpul să-mi fie reîntors la baștina mică și să fiu înmormântat lângă monumentul Lumânarea Recunoștinței, căruia i-am dedicat 16 ani din viața mea. 

Rog să fiu înmormântat în liniște, fără discursuri lungi. 

În cazul în care corpul meu nu va putea fi transportat „la patria mică”, solicit să fie incinerat la Moscova, iar cenușa să-i fie transmisă nepoatei mele, Ana Druță, care să o ducă la „Monumentul Recunoștinței”, la Soroca”, se arată în testament.


 Testamentul a fost publicat de Gheorghe Erizanu, șeful editurii „Cartier”.

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de condoleanțe, după decesul scriitorului Ion Druță. „Îl vom reciti cu drag și îi vom privi spectacolele cu multă emoție și de azi înainte”, a scris președinta.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj după decesul scriitorului Ion Druță.

Astăzi dimineață, la ora 10:00, la Moscova, a murit marele scriitor Ion Druță, la vârsta de 95 de ani, a anunțat pe pagina sa oficială Editura Cartier. 


Pub