Linkuri accesibilitate

Laura Codruța Kövesi: „Sistemul judiciar trece printr-un moment dificil” (VIDEO)


Laura Codruta Kovesi alături de președintele Klaus Iohhanis, la 23 februarie 2017
Laura Codruta Kovesi alături de președintele Klaus Iohhanis, la 23 februarie 2017

Fosta procuroare șefă a Direcției naționale Anticorupției (DNA), Laura Codruţa Kövesi, a declarat astăzi, că „modul brutal” în care se forţează modificarea legilor penale arată faptul că, în prezent, voinţa politică nu este pentru o Justiţie eficientă, ci pentru o blocare a anchetelor.

Într-un briefing de presă ținut la scurt timp după anunțul că președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul ei de revocare din postul de procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi a declarat că „episodul de astăzi nu este o înfrângere”.

România: Denunțul Mitei
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:17:44 0:00

„Această luptă este una pentru apărarea societăţii faţă de infractori periculoşi. Sistemul judiciar trece printr-un moment dificil. (…) Este de bun simţ să observăm că voinţa politică în acest moment nu este pentru o Justiţie eficientă, ci este pentru o blocare a anchetelor şi pentru blocarea Justiţiei”, a declarat Laura Codruța Kövesi, citată de Agerpres.

La 30 mai, Curtea Constituțională de la București a decis că președintele Klaus Iohannis trebuie să o revoce din funcție pe Laura Codruța Kövesi, urmare a unei solicitări mai vechi a ministrului de Justiție, Tudorel Toader. Astăzi, Ministerul Justiţiei a anunţat începerea selecţiei pentru propunerea în funcţia vacantă de procuror-şef al DNA, care se va desfăşura până pe 30 iulie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG