„În noul mandat îmi propun asigurarea stabilităţii în cadrul instituţiei, creşterea transparenţei, consolidarea statutului procurorului şi recuperarea prejudiciilor. În 2015 au fost cei mai mulţi inculpaţi trimişi în judecată de la înfiinţarea DNA. Avem de şase ori mai mulţi demnitari investigaţi şi trimişi în judecată în ultimii ani”, a declarat Laura Codruţa Kovesi în faţa membrilor CSM.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, luni, după votul CSM la propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA, că rezultatul era aşteptat şi că există toate premisele de a crede că Direcţia Naţională Anticorupţie va continua munca începută.

„Eu cred că era de aşteptat rezultatul votului şi, cu titlu personal, sunt foarte fericită că Secţia pentru procurori a avizat în unanimitate această propunere de reînvestire, aşa încât cred că avem toate premisele să credem că DNA va continua munca foarte bună pe care a început-o de câţiva ani'', a spus ministrul Raluca Prună.

Potrivit legii, procurorul-şef al DNA este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei cu avizul consultativ al CSM, pentru un mandat de trei ani.