Pentru a obţine mai multe detalii despre noul dosar deschis pe numele lui Vladimir Filat, şeful procuraturii Anticorupţie ne-a sugerat să expediem o solicitare în scris. A menţionat, însă, că există o legătură cu prima cauză penală, în care Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Aceeaşi informaţie apare şi în răspunsul oficial al Procuraturii Anticorupţie după ce Jurnal TV a solicitat o întrevedere cu fostul premier.

Avocatul fostului premier nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacţie.

Întrucât Filat figurează într-o nouă cauză penală, transferul acestuia la penitenciarul din Lipcani este amânat, iar ex-premierul continuă să fie deţinut în Penitenciarul 13 din capitală.

Vladimir Filat a fost reţinut în octombrie 2015, după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. El a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Ex-premierul a fost denunţat de către controversatul om de afaceri Ilan Şor, care le-a declarat anchetatorilor că i-ar fi dat mită.

Filat a declarat în cadrul şedinţei Parlamentului că deţine informaţii, în urma cărora arena politică din ţară ar putea sări în aer, dar nu a mai făcut aceste dezvăluiri.

A respins însă, învinuirile şi a spus că este victima unei răfuieli politice puse la cale de oligarhul Vladimir Plahotniuc, care ar sta în spatele furtului miliardului. Plahotniuc nu a comentat acuzaţiile.