Cod Galben de ploi puternice

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cog Galben de ploi puternice însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindină și vijelie. Atenţionarea este valabilă în perioada 17 iunie ora 15.00 – 18 iunie ora 20.00.

Potrivit meteorologilor, în perioada menţionată cantitatea de precipitaţii va constitui 15-25 l/m2, iar izolat 30-35 l/m2. Vântul va sufla în rafale de până la 15-20 m/s.

Totodată, SHS a emis şi o avertizare privind riscul de inundaţii locale. Hidrologii au atenţionat că pe unele râuri mici și în locurile joase unde sunt scurgeri intensive de pe pante există risc de inundații locale.

Agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţia la starea barajelor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.