Garnitura veche care circula pe cursa Chișinău – Odessa va fi schimbată cu un tren modern

Garnitura veche care circula pe cursa Chișinău – Odessa va fi schimbată cu un tren modern, începând de vineri, 30 martie. Astfel, timpul de circulație se va reduce cu 26 minute pentru tur și, respectiv, 39 minute pentru retur.

De asemenea, cu ocazia lansării trenului modernizat, în prima zi de circulație, călătorii se vor putea bucura de reduceri consistente la costul biletelor pentru cursa amintită.

Așadar, vineri, tichetele de călătorie pentru cursa Chișinău – Odessa vor costa cu 33 % mai puțin decât în zilele obișnuite. Astfel, pe 30 martie, călătorii vor putea ajunge la Odessa achitând doar 102 lei pentru un bilet de clasa a III-a, 110 lei pentru clasa a II-a și, respectiv, 118 lei pentru clasa I de confort.

Trenul de pe cursa Chișinău – Odessa va circula în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu pornire la ora 06:57 din Gara Chișinău. Prețul biletelor variază în funcție de clasă, de la 151 lei și până la 167 lei.

Începând de anul trecut, controlul vamal pentru pasagerii cursei respective este efectuat în incinta Gării din Chișinău, înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren, iar procedura nu se mai repetă și la frontieră. Această decizie a permis reducerea timpului de călătorie cu circa 40 de minute spre Odessa și cu aproximativ 50 minute la întoarcere.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.